Bewonerscomité opgericht Tegenwind

ACHTERVELD-DE GLIND – Maandag 17 februari is een bewonerscomité opgericht door Achtervelders en omwonenden met de naam: Belangengroep Tegenwind Buitengebied Barneveld West.

door Arnoud J Spaaij

De actiegroep wil bewerkstelligen dat er geen windturbines komen in het gebied Kallenbroek, Havikhorst en rondom de Glind en Achterveld. Het comité zoekt samenwerking met andere belangengroepen zoals Tegenwind Terbroek.

De visie en reactie op de plannen van gemeente Barneveld is gepubliceerd in een schrijven aan de gemeente en de pers:  Bewonersvisie windmolenlocaties westelijk buitengebied Barneveld.

Het comité zal een platform oprichten in de vorm van een website waar alle actuele informatie en nieuws gedeeld zal worden. De bedoeling is om naast de stuurgroep ook werkgroepen op te richten die op elk deelgebied informatie zal verzamelen en standpunten formuleren richting gemeente en pers.
Het zal vooralsnog gaan om de volgende werkgroepen: natuur- en milieu-effecten, hinder en gezondheid, pr en acties, MER en juridisch, monitoren politieke agenda.
De leden van het comité roept de achterban op om deel te nemen in een van de werkgroepen. Mensen met expertise op een bepaald gebied of die willen meedenken kunnen zich melden op het e-mail adres:
tegenwindbarneveld@hotmail.com.

2 gedachten over “Bewonerscomité opgericht Tegenwind

  • Pingback: Windmolens in Achterveld – DorpsTV.Achterveld.Net

  • 20 februari 2020 om 18:47
    Permalink

    Bereiden we ons ook vast voor op de nu nog zeer geheimzinnig plannen van de gemeente Leusden? Ook Leusden zit straks klem tussen defensieterrein en landgoed De Boom.
    De kans lijkt dus groot dat de plannen van Leusden straks ook richting Achterveld komen.
    Wethouder Van Beurden geeft nu aan nog niets zeker te weten, echter worden deze zomer wel plannen gepubliceerd.

Reacties zijn gesloten.