Wandelen

In Achterveld en omgeving kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden. Vanuit het dorp zijn er meerdere paadjes voor fietsers en wandelaars die naar omliggende landerijen en bossen lopen. Perfect om zonder door autoverkeer gehinderd te worden op stap te gaan.

Klompenpaden

Wandelen door weilanden, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei via een netwerk dat inmiddels weids en wijds verspreid is. Ontdek het mooie buitengebied van Achterveld en Leusden. Wandelen door het agrarisch gebied, over landgoederen en langs boerenerven en beken. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Snorrenhoefpad
Midden in Achterveld start het het Snorrenhoefpad. Afstand 6 of 9 km
Rondwandeling: het Snorrenhoefpad (6 of 9 km)
Startpunt: café-restaurant De Roskam, Hessenweg 212, Achterveld
Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.
Kortere wandeling: Het is mogelijk de route te verkorten tot 6 km. Stap dan over op de blauwe route.
Onverharde paden: de wandeling gaat veelal over onverharde paden en is daardoor niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
Bezienswaardigheden: De nummers op de plattegrond verwijzen naar de bezienswaardigheden langs de wandelroute. Hierover kunt u alles lezen in de brochure.
Honden verboden: Het wandelpad loopt over particulier terrein waar vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden.
Brochure: De brochure is verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio en bij “De Roskam” in Achterveld.

Het Snorrenhoefpad kent verschillende aansluitingen op andere paden en routes. Daardoor kunnen eenvoudig meerdere korte of lange tochten in Achterveld en omgeving worden gelopen. Meer informatie over het Snorrenhoefpad en andere klompenpaden.

Arrangementen

Happen en stappen
Een wandeling van 14 km en eten bij Eeterij De Hessenkar. (Voor de beschrijving van dit arrangement.)

Skate en Eet arrangement
Een bezoek aan Mijnten Schaats- en Skeelersport waar de route wordt verstrekt. Start van de skeelertocht met koffie of thee bij Eeterij de Hessenkar, Hessenweg 172. De tocht kent leuke onderbrekingen en eindigt weer bij Eeterij De Hessenkar om te genieten van een lekkere maaltijd.  (Voor de beschrijving van dit arrangement.)

LAW-paden

Marskramerpad
Het bekendste LAW-pad dat door Achterveld loopt is het Marskramerpad. Deze Lange Afstands Wandeling is een route in het spoor van de handelsreizigers, met de oude hessenwegen als leidraad, een oost-westroute door Midden-Nederland. Het Marskramerpad vormt zo het Nederlandse deel van de Europese wandelroute E11 die ook nog door Duitsland en Polen loopt. De route doet onder meer de kuststreek rond Wassenaar, het Groene Hart, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei, de Midden-Veluwe, Zuid-Salland en Twente aan.

Afstand 315 kilometer
Wandelen door bossen, langs boerenerven, over heide, door dorpen en steden, langs wegen en paden.
De route is een wandeling voor geoefende wandelaars maar kent etappes en is daardoor prima in gedeelten te lopen.

Beginpunt: Bad Bentheim/Oldenzaal
Eindpunt: Den Haag
(Of andersom natuurlijk.)
Markering: Rode-witte markering in de vorm van een rechthoek. De route is in twee richtingen gemarkeerd.

Meer informatie over het het Marskramerpad en andere LAW – Wandelnet.