Maintenance log

22-03-2022 (by AS)

– Meest recente versie van de content manager geïnstalleerd alsmede bijbehorende updates van plug-ins.

06-08-2021 (by AS)

– De melding dat de site in de browser Firefox niet goed wordt weergegeven is ingetrokken.

04-08-2021 (by AS)

– Alle updates van plug-ins en de laatste versie van de content manager zijn verwerkt.
– De website wordt nog steeds in een bijzondere configuratie van de bezoeker niet goed weergegeven. Deze bug lijkt daarmee een specifiek issue te zijn van de client. De website werkt goed.

03-08-2021 (by AS)

– De website geeft in een bijzondere configuratie van de computer van de bezoeker de tekst niet goed weer.

01-07-2021 (by AS)

– De website heeft de afgelopen maanden verschillende updates gekregen, functies en opties zijn bekeken op nut en goede werking en de toegang (login) voor gebruikers, vrijwilligers en bezoekers is fijngeslepen. De site werkt nu weer optimaal.

01-02-2021 (by beheerder)

– De website is verhuisd naar een nieuwe provider. De oude provider kon niet aan de beloofde diensten voldoen.
– De komende weken wordt er gewerkt aan updates, aanpassingen en herstel van de website.

8-12-2020 (by AS)

– Sommige gebruikers houden problemen met het aanpassen van hun pagina’s. Omdat deze problemen aanhouden werken wij aan een nieuwe systeemomgeving voor de website. We verwachten dat daardoor de problemen nog even duren maar we houden contact met de gebruikers van de website hierover.

28-08-2020 (by AS)

– De een software bug van 16-06-2020 van de pluginn is gerepareerd in overleg met de leverancier. Een test of alles naar behoren werkt is ingegaan. Gebruikers zijn op de hoogte gesteld voor zover deze bereikbaar waren voor ons.

26 en 27-08-2020 (by beheerder)

– Meerdere update van pluginns alsmede een versie-update van het basispakket van de website zijn uitgevoerd. Deze kunnen invloed hebben op de gebruikservaring. Mogelijk zijn er enkele functionele aanpassingen merkbaar.

16-06-2020 (by AS)

– Updates uitgevoerd. Deze kunnen invloed hebben op de gebruikservaring. Mogelijk zijn er enkele functionele aanpassingen merkbaar.

– Door een software bug van een pluginn is het momenteel niet mogelijk voor editors om wijzigingen te doen aan de website.

03-04-2020 (by AS)

– Updates uitgevoerd. Deze kunnen invloed hebben op de gebruikservaring. Mogelijk zijn er enkele functionele aanpassingen merkbaar.

13-02-2020 (by AS)

– Er zijn veel updates uitgevoerd. Deze kunnen invloed hebben op de gebruikservaring. Naar verwachting zijn er geen grote functionele aanpassingen merkbaar.

11-04-2019 (by AS)

– Gebruikers die pagina’s onderhouden krijgen en een evenement invoeren krijgen na het toevoegen van het evenement een foutmelding. Het evenement wordt echter wel toegevoegd en is ook achteraf te wijzigen. Alleen de foutmelding die wordt gegeven geeft verwarring maar de agenda functioneert correct. Deze software bug wordt naar verwachting verholpen bij de volgende update.
Anderen die een evenement toevoegen krijgen deze foutmelding overigens niet. Daar werkt de software correct; dus zonder deze bug.

26-10-2018 (by redactie)

– Een update is uitgevoerd t.b.v. de gebruikersrechten. Verschillende gebruikers die (eigen) pagina’s onderhouden en/of evenementen plaatsen in de dorpsagenda kunnen nu makkelijker een selectie maken uit de mogelijkheden voor bewerken, aanpassen, verwijderen of nieuwe berichten plaatsen.
– Spambescherming is uitgebreid. Let op: bij registreren of aanmelden moeten altijd cookies en Javascript geaccepteerd worden/aanstaan. Krijg je de melding dat deze moeten worden aangezet, controleer dit dan in je browser. Smartphone- of tablet-gebruikers kunnen de eerste keer beter registreren via een desktop computer. Zie ook FAQ.
– Google maps is definitief uitgeschakeld. Zie 11-09-2018.

23-10-2018 (by beheerder)
– Nieuwe pagina toegevoegd voor DOB – De Oude Bieb. Deze wordt door de betrokken organisatie zelf onderhouden.

11-09-2018 (by redactie)
– Achterveld.Net maakte gebruik van de gratis versie van Google maps in de evenementenkalender. Google heeft haar beleid gewijzigd en vraagt nu geld voor het tonen van plattegronden. Helaas heeft Achterveld.Net geen budget hiervoor. Er wordt gezocht naar een oplossing voor de dorpsagenda die gebruik maakt van het tonen van een locatie van een evenement. Tot die tijd geeft het plattegrondje een melding dat het niet getoond kan worden.

01-06-2018 (by AS)
– Nieuwe pagina toegevoegd voor DAVA: hierop moeten alle Achterveldse organisaties worden vermeld. Deze wordt door de betrokken organisatie zelf onderhouden.

06-04-2018 (by redactie)
– Alle data die beschikbaar was in de backup is teruggeplaatst.
– Diverse evenementen en items die tijdens de onderhoudsfase zijn ontvangen, worden alsnog toegevoegd.

04-04-2018 (by administrator)
– Een deel van de informatie die verloren is gegaan met de herinstallatie is teruggeplaatst middels backups. Nog niet alle informatie is teruggeplaatst. De komende dagen wordt zoveel mogelijk hersteld.
– De functionaliteit van het plaatsen van evenementen is hersteld.
– Nieuwe editing wordt mogelijk. Dit wordt fasegewijs ingevoerd.

04-04-2018 (by provider)
– Een deel van de website is opnieuw geïnstalleerd.

09-02-2018 (by administrator)
– De mailserver was voor sommige gebruikers onbereikbaar. Dit is opgelost. De gebruikers zijn geïnformeerd.

07-02-2018 (by provider)
– Migratie van Achterveld.Net en bijbehorende functies naar nieuwe server. Gebruikers (redacteuren, editors, email-accounts, enz.) worden via email geïnformeerd.

12-01-2018 (by administrator)
Update:
– To version WordPress 4.9.1–nl_NL

14-06-2017 (by administrator)
Update:
– WordPress 4.8 updated. Nieuwe functionaliteit toegevoegd (links aanmaken verbeterd (beschikbaar voor editors), widgets kunnen nu plaatjes, video’s of geluid bevatten (dit laatste is alleen beschikbaar voor redactieleden)).

01-02-2017 (door beheerder)
– Nieuwe plugin installed t.b.v. uitbreiding groepsrechten om pagina’s te kunnen editten (Section Edit).
Gebruikers die ervaren dat functies niet meer beschikbaar zijn, graag per email dit melden aan beheer@achterveld.net
– Inloggen kan nu met gebruikersnaam of met email-adres in combinatie met bijbehorende wachtwoord.

30-09-2016 (by administrator)

– Voor geïnstalleerde subdirectory uit URL weg gemaakt.
Now site is gepresenteerd als hoofddomein en niet met subdirectory /achterveld (where WP is installed).
Let op! Wijzig eventueel uw snelkoppeling.

28-09-2016
– pagina toegevoegd voor DAVA

21-01-2016
– Proef gestart voor presentatie foto’s en berichten middels sliders.

4-12-2015
– Bij inloggen en uitloggen wordt je doorgestuurd naar de laatste pagina die je bezocht hebt en niet meer naar de ‘gebruikers instellingenpagina’
– Na registreren heb je nu, naast het maken van een evenement in de dorpsagenda, ook gelijk de rechten om een evenement te onderhouden. Je hoeft daarvoor niet meer te wachten tot een beheerder je rechten heeft aangepast.

2-12-2015
– pagina toegevoegd met uitleg over lenen van apparatuur

1-11-2015
– Website life en gevuld met content

1-10-2015
– Installatie van de website. De install log is om veiligheidsredenen alleen beschikbaar voor beheerders/administrators.