Benefietconcert voor glas-in-lood

bron: organisatie benefietconcert

De datum roept misschien (ten onrechte) vragen op, maar het is echt waar. Op zaterdagavond 1 april om 19.30 uur is er een groot concert in de St. Jozefkerk in Achterveld. Een spontaan concert van koren die normaal niet in de kerk zingen: het bekende Achterveldse shantykoor De Ankervelders, het smartlappenkoor Ach en Wee en het populaire kerkkoor Vivente. Zij spannen zich in met deze unieke samenwerking om (veel) geld bij elkaar te zingen voor de kostbare restauratie van de glas in lood ramen in de prachtige kerk in Achterveld.

Op dit moment is een enorm steigerwerk om en ook binnen in de toren opgebouwd. Dit omdat de ramen daar eruit gehaald moeten worden en de montanten ( natuurstenen kozijnen) opgeknapt worden. Tevens wordt waar nodig het externe metselwerk en het dak opgeknapt. Door dit omvangrijke werk is ook beter zichtbaar waarom de totale restauratie zo’n enorm bedrag kost: meer dan zeshonderdduizend euro!

Het fysieke werk is een grote uitdaging maar dat is de financiële kant van de zaak ook.

Ondanks dat er flinke subsidies zijn verstrekt blijft een beroep op de parochianen en andere particuliere gevers dringend noodzakelijk wil de eindstreep gehaald worden.

Het is daarom goed dat deze koren ook hun mooie geluid laten horen om een leuk bedrag bij elkaar te zingen voor het restauratiefonds.

Het concert is voor iedereen toegankelijk en de entree is €10,-.

Kaarten in de voorverkoop bij Spar Schouten en Dog Sport Holland. Ook bij de ingang van de kerk maar ‘vol=vol’.