World Cleanup Day

Doet u mee zaterdag 19 september op de World Cleanup Day om het probleem van zwerfafval aan te pakken? Nederland is een van de 180 landen waar vrijwilligers zwerfafval gaan opruimen. Samen met de Plastic Soup Foundation en Stichting Nederland Schoon is zaterdag 19 september, de World Cleanup Day uitgekozen om aan de slag te gaan, uiteraard met in achtneming van de COVID-19 maatregelen.

Informatie via gemeente Barneveld

Extra: onderzoek naar zwerfafval
Als je zwerfafval gaat opruimen, maak dan gebruik van de Litterati-app. Met deze app kun je het gevonden zwerfafval vast leggen waar je het hebt gevonden. Zo kan er gekeken worden welke verpakkingen het meest voorkomen in het milieu, wie de producenten zijn. Zo kan het zwerfafvalprobleem bij de bron worden aangepakt, zodat bijvoorbeeld betere verpakkingen kunnen worden ontwikkeld of doordat statiegeld wordt ingevoerd op veel voorkomende afvalitems als flesjes en blikjes.

Wijkplatforms Noord-Oost, Oldenbarneveld en De Glind doen al mee!
Wilt u meehelpen? Wijkplatform Noord-Oost heeft al aangegeven mee te doen, verzamelen op de Ambrosius van Ommerenlaan 8 om 9.30 uur op zaterdag 19 september.
Ook de wijkplatforms Oldenbarneveld en de Glind gaan opruimen. Meld u aan bij uw wijkplatform, zij geven u de informatie waar en hoe laat u zich kunt melden.