Geen Carnavalsoptocht 2021

ACHTERVELD – De carnavalsoptocht 2021 van carnavalsvereniging De Puupenkoppen in Achterveld gaat niet door. Als organisator van de optocht is de carnavalsvereniging verantwoordelijk voor de uitvoering en de veiligheid van de bezoekers en deelnemers. Met meer dan 10.000 bezoekers en ruim 50 groepen ziet de vereniging geen mogelijkheden om de veiligheid binnen de 1,5 meter regel te kunnen garanderen en waarborgen.

Bron: persbericht c.v. De Puupenkoppen

Afgelopen dinsdagavond hebben de optochtcommissie en het bestuur van De Puupenkoppen overleg gehad met de gemeente Leusden en de politie over de optocht 2021 in Achterveld. Daarin is duidelijk geworden dat het organiseren van een normale optocht, binnen de huidige corona-maatregelen, niet tot de mogelijkheden behoort. Ook alternatieven brengen risico’s en onzekerheden met zich mee. Na rijp beraad is dan ook met pijn in het hart besloten om de carnavalsoptocht 2021 in Achterveld niet door te laten gaan.
Voorzitter Ben Houtveen benadrukt dat het geen makkelijke beslissing was, maar dat het vooral nu van belang is om duidelijkheid te verschaffen aan bouwers en vrijwilligers, aangezien iedereen in de startblokken staat om te beginnen met de voorbereidingen en het bouwen.

De optocht is het hoogtepunt van alle festiviteiten tijdens het carnavalsweekend in Achterveld. Het feit dat deze niet doorgaat heeft een grote impact op iedereen die het carnaval een warm hart toedraagt en hierbij nauw betrokken is. Ben Houtveen spreekt dan ook de hoop uit dat er in 2022 gewoon weer een optocht zal zijn en dat de vereniging weer kan rekenen op ieders steun en bijdrage aan dit grote feest.

Informatie over de verdere invulling en het wel of niet doorgaan van de overige festiviteiten tijdens het carnavalsweekend onder de huidige corona-maatregelen zal volgens Ben Houtveen de komende weken bekend worden gemaakt.

Overigens is al wel bekend dat het Prinsenbal, zij het in aangepaste vorm, vooralsnog doorgaat en dan zal de vers gekozen Prins worden voorgesteld.