Lijk gevonden in Barneveldse Beek

ACHTERVELD/STOUTENBURG – In de Barneveldse Beek ter hoogte van de Haarbeek is een lichaam aangetroffen. In tegenstelling tot wat de Telegraaf vrijdagavond berichtte gaat het niet om de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten.

Vrijdagmiddag omstreeks 16:45 uur is de politie afgegaan op een melding dat er een lichaam in de Barneveldse Beek lag. De locatie is in de nabijheid van de aansluiting waar de Haarbeek in de Barneveldse Beek stroomt (Schoolse Steegje).

De politie zette een groot gebied af. Vanaf de stuw Rutger, langs de Emelaarseweg, Stoutenburgerlaan en tot aan de Adam en Evaboom. Een politiehelikopter kwam ter plaatse en cirkelde diverse keren over het gebied. Kort daarna begonnen ook hondenteams met speurhonden te zoeken in de omgeving.

Update zaterdag 3 juni 08:45 uur: het gebied rondom de vindplaats is nog steeds afgezet. Onderzoek loopt door. Op sommige plaatsen zijn markeringen aangebracht waar de politie iets bijzonders heeft ontdekt.

Update zaterdag 3 juni 10:28 uur: Achterveld.NET heeft contact met de politie. Verwachting is dat onderzoek zeker nog tot aan de middag doorloopt. Daarna kunnen we naar verwachting meer melden over deze zaak.

Update zaterdag 3 juni 12:45 uur: Politie geeft informatie rondom gevonden lichaam. Slachtoffer is 14-jarig meisje uit Hoevelaken. http://achterveld.net/slachtoffer-is-14-jarig-meisje-uit-hoevelaken/

Update zaterdag 3 juni 23:39 uur: De indentiteit van het slachtoffer is bekend. Het is Romy Nieuwburg.