Culdoto bestaat 60 jaar 

In 2019 bestaat toneelvereniging Culdoto maar liefst 60 jaar.

Door: Ans van Eijken

Dit jubileum wordt gevierd! Omdat de vereniging trots is op dit jubileum viert Culdoto dit graag met iedereen. Het belooft een vrolijke en feestelijke productie te worden, waarbij Culdoto de samenwerking met andere Achterveldse verenigingen heeft gezocht.
Wat te denken van het dweilorkest van DWS “ééntje tussedeur” en het levensliederenkoor “Ach en Wee, de Smartevelders”. Een passende muzikale omlijsting is hiermee verzekerd. De stichting DownTownLeusden neemt de taak van gastheer/gastvrouw bij “Camping De Modderbeek” op zich.

Groeten uit de Gelderse Vallei van Carl Slotboom 

In het kader van het jubileum heeft regisseur Ronald Stout de komedie “Groeten van de Veluwe (1997)” aangepast aan Culdoto en heeft hij er een lokaal tintje aangegeven, maar uiteraard is de oorspronkelijke verhaallijn intact gelaten.

Moeder heeft de eerste prijs gewonnen met een cryptogram: een week vakantie voor vier personen. Samen met haar dochter, schoonzoon en kleindochter verheugt zij zich op een weekje in de Gelderse Vallei. Tot hun grote schrik blijkt het om een camping te gaan. Voor deze mensen – die gewend zijn aan vakanties in vijfsterrenhotels – is dit een volslagen nieuwe wereld. Dit geldt echter niet voor de doorgewinterde kampeerders: de familie Bruinsma. Als beide families met elkaar geconfronteerd worden, brengt dat de nodige spanningen en komische misverstanden met zich mee.

Zin in een gezellige voorstelling? Kom dan naar een van onze feestelijke jubileumuitvoeringen. Noteer de data alvast in de agenda:

  • vrijdagavond 5 april, aanvang 20.15 uur
  • zaterdagavond 6 april, aanvang 20.15 uur
  • zondagmiddag 7 april, aanvang 14.30 uur

Burgemeester Bouwmeester en een van de (Achterveldse) wethouders zijn bij de première op 5 april aanwezig om het jubileum luister bij te zetten.