Voor Kerk en Dorp

DorpsTV Achterveld zendt een documentaire-serie uit over de vrijwilligers die actief zijn binnen de RK parochie in Achterveld.

In de serie interviewen de makers telkens een groep vrijwilligers die zich met een speciale taak bezighouden. De onderhouds-, schoonmaak- en tuinploeg vertellen hun verhaal. Maar de verschillende bestuurders en pastoralemedewerkers komen bijvoorbeeld ook aan bod. Een kijkje achter de muren van het kerkgebouw in Achterveld.

De serie bestaat uit 25 afleveringen waarvan aflevering 1 en 2 voor het eerst te zien zijn vanaf 1 februari. Wekelijks zendt DorpsTV Achterveld een of meerdere nieuwe afleveringen uit. Hieronder de afleveringen die reeds in de uitzending zijn.

De uitzending van 1 februari:
Voorzitter Gerrit Tijmensen.

Uitzending 9 februari:
Medewerkers vertellen over de tot standkoming van het Trefpunt.

Uitzending 16 februari
In aflevering 5 en 6 laat DorpsTV Achterveld de onderhoudsploeg van de tuin aan het woord en vertellen de lekenvoorgangers wat hun werkzaamheden inhouden.

 

Uitzending 23 februari:
Uitzending 4 waarin in aflevering 7 aandacht is voor de bedevaart naar Kevelaer. In in aflevering 8 leggen de lectoren Everhart en Maria hun werk voor de parochie uit.

Uitzending 2 maart 2019:

In de serie Voor Kerk en Dorp in de vijfde uitzending meer over het koor Vivente. In dezelfde uitzending ook aflevering 10 waarin de pastoraatgroep het de ondersteuning van het geestelijk werk uitlegt.

Uitzending 9 maart 2019:

In uitzending zes: De kerk is altijd prachtig in stemming gedecoreerd met bloemen. De medewerkers van de bloemengroep geven uitleg in aflevering 11 en in aflevering 12 de achtergrond over de diensten voor mensen met een beperking.

Uitzending 16 maart 2019:

Uitzending 7 van Voor Kerk en Dorp –  In aflevering 13 en 14 vertellen voor de camera’s van DorpsTV Achterveld de Kerkhofgroep en Locatieraad over hun werk.

Uitzending 23 maart 2019:

In uitzending nummer 8 van de serie Voor Kerk en Dorp is er wat te horen en te zien. Althans, de vrijwilligers die aan het woord komen zorgen daar voor. Het koor Sint Caecilia zingt bijna wekelijk in de kerk terwijl de expositiecommissie juist één keer per jaar wat laat zien. Toch zijn beide groepen vrijwilligers er het hele jaar druk mee.

Uitzending 30 maart 2019:

In uitzending nummer 9: De kerk ziet er altijd kraakhelder uit. Wie maakt dat eigenlijk allemaal schoon? En wie doet überhaupt de deur open?

Uitzending 6 april 2019:

In uitzending nummer 10: Wat doet een technische dienst in de kerk en wat is eigenlijk AJA? In deze afleveringen vertellen de vrijwilligers precies hoe het in elkaar zit.

Uitzending 13 april 2019:

In uitzending nummer 11: In de serie Voor Kerk en Dorp zendt DorpsTV Achterveld uit aflevering 21 over de facelitairedienst en aflevering 22 over de bezoekersgroep van de Jozefkerk in Achterveld.

Uitzending 20 april 2019:

In uitzending nummer 12 de slotafleveringen waar het pastoraalteam en de vrijwilligers van de mariakapel hun verhaal vertellen.