Afscheid burgemeester Asje van Dijk

Maak een groet voor burgemeester

Op 28 januari 2021 neemt burgemeester Asje van Dijk afscheid van de gemeente Barneveld. Hij is dan ruim negen jaar onze burgemeester geweest. Via de gemeentelijke website kunt u een persoonlijke groet aan hem sturen. Doet u mee?

bron: gemeente Barneveld

Burgemeester Asje van Dijk was een flink aantal jaren het boegbeeld van Barneveld en voorzitter van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad. Daarnaast vertegenwoordigde hij Barneveld in regionale, provinciale en landelijke overleggen. Hij was ook een betrokken burgervader. In tijden van vreugde, maar ook van verdriet. Door corona is het nu helaas niet mogelijk om burgemeester Van Dijk persoonlijk de hand te schudden bij zijn afscheid. Als gemeente hebben we daarom een alternatief bedacht: een digitale groet.

Stuur een digitale groet

Via de gemeentelijke website kunt u via www.barneveld.nl/asjebedankt een persoonlijke groet aan de burgemeester verzenden. De burgemeester ontvangt dan uw persoonlijke groet bij zijn afscheid.

Afscheid in extra raadsvergadering

Op 28 januari 2021 neemt burgemeester Asje van Dijk afscheid van de gemeente Barneveld in een extra raadsvergadering. U kunt zijn afscheid live volgen via de website. Dit start vanaf 19.30 uur.

Zie ook: barneveld.nl/asjebedankt

Nieuwe burgemeester

Jan Luteijn is donderdag 14 januari door de commissaris van de Koning benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Barneveld. Hij volgt vanaf 1 februari 2021 Asje van Dijk op.

Jan Luteijn (60 jaar, lid van de SGP, wonende in Numansdorp) is een jaar waarnemend burgemeester geweest van de gemeente Geertruidenberg daarvoor was hij o.a. 7 jaar burgemeester van de gemeente Cromstrijen) en 12 jaar wethouder in de gemeente Werkendam.

Op 12 januari jl. heeft Gedeputeerde Staten van de provincie besloten tot een bestuurlijke fusie tussen Barneveld en Scherpenzeel met specifiek aandacht voor een vernieuwend dorpenbeleid. De duur van de benoeming van Jan Luteijn sluit in principe aan bij het traject dat hiervoor wordt doorlopen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.