Zonder alcohol: Achterveld Past!

Hieronder zowel de Aft(r)ap  in De Hessenkar van Achterveld Past! als het interview met Damiaan Denys over invloed van alcohol drinken op je lichaam en geest.

—-

ACHTERVELD – Direct na het carnaval was de aftrap van IkPas. Een landelijk project dat in Achterveld is overgenomen en verder ondersteund wordt door gezondheidscentrum De Heelkom.

IkPas is een actie waaraan iedereen kan meedoen: simpel 30 dagen geen alcohol drinken. Maar waarom? Vooral om een bewustere omgang met alcohol te bereiken. Huisarts Willem Koch is een van de deelnemers en initiators in Achterveld: “De vanzelfsprekendheid waarmee alcohol een onderdeel is van ons dagelijks leven kan leiden tot problemen. Daarom willen we mensen graag meer bewust laten worden van hun alcoholgebruik. IkPas is een heel mooie manier om dat te bereiken.”

In Achterveld doet het bedrijfsleven en de horeca mee aan de actie. En er doen enkele tientallen mensen mee aan de actie. Een van hen is Damiaan Denys. Hij is hoofd van de psychiatrische afdalen van het AMC in Amsterdam. Als iemand weet wat alcohol bewust en onbewust met je doet is hij het. DorpsTV Achterveld was nieuwsgierig en liet Denys voor de camera uitleggen hoe dat nu allemaal werkt.