Krentenpuup naar Gerard van Dijk

PUUPENKOPPENLAND – Het Carnaval is losgebarsten. Vrijdagavond werd de Krentenpuup uitgereikt aan Gerard van Dijk.

Deze werd uitgereikt nadat de Krentenpuuper van vorig jaar Theo Blom zijn herinneringspuup overhandigd had gekregen. De Krentenpuup wordt uitgereikt aan die persoon of personen uit Achterveld, die veel voor de gemeenschap heeft/hebben betekend.

Dit jaar is de KrentenPuup dus voor Gerard van Dijk. De proclamatie met daarop de lijst van verdiensten werd voorgelezen in het 100-gram Gebouw in aanwezigheid van honderden carnavalsvierders. Dit natuurlijk verhoogde de feestvreugde voor Gerard van Dijk.

Gerard is een gedreven, veelzijdige, no-nonsens-man die diverse functies bekleed heeft bij de Rabobank, was scheidsrechter bij Avanti-volleybal, bestuurslid van “Ons Gebouw”, voorzitter van de Parochiële Caritas Instelling, voorzitter van stichting WALO, lid van carnavalsbouwgroep “De Maôtsjap onder Invloed”, lid van de Kerstmarktcommissie, penningmeester, spreekstalmeester en voorzitter van shantykoor “De Ankervelders”, lid van AJA (Activiteiten Jozefkerk Achterveld), deed hand- en spandeinsten bij Bouwdorp Achterveld, is lid van de restauratiecommisie St. Jozefkerk, klusmaatje en automaatje bij DAVA.

Hieruit blijkt maar weer dat Achterveld een bron van inspiratie is voor velen en dat het carnaval in Achterveld iets is om trots op te zijn.