Weer een nieuwe burgervader

Gerolf Bouwmeester
Fotobron: Linkedin

Gerolf Bouwmeester benoemd als burgemeester van de gemeente Leusden

Bericht van gemeente Leusden

Op maandag 21 augustus is Gerolf Bouwmeester bij Koninklijk Besluit benoemd als burgemeester van de gemeente Leusden. De ministerraad had eerder deze zomer al besloten hem voor te dragen voor benoeming, op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. De heer Bouwmeester is benoemd per 7 september. De installatie vindt plaats in een bijzondere raadsvergadering tussen 15:30u en 16:30u in de raadszaal van het gemeentehuis (Fokkerstraat 16). 

Tijdens de installatievergadering die bijgewoond wordt door vrienden en bekenden van de heer Bouwmeester, oud-burgemeesters van Leusden, burgemeesters uit de regio en overige genodigden, wordt hij beëdigd door de Utrechtse Commissaris van de Koning, de heer W.I.I. van Beek. Bouwmeester zal in het bijzonder  welkom worden geheten door inwoners die in januari jl. actief hebben meegedacht over het profiel van de nieuwe burgemeester. Na afloop van de installatievergadering kunnen alle inwoners van de gemeente Leusden de heer Bouwmeester en zijn partner feliciteren tijdens een kennismakingsreceptie die van 17:00u – 19:00u plaatsvindt in Hotel Van der Valk Leusden.

Gerolf Bouwmeester (D66) wordt de opvolger van waarnemend burgemeester Margreet Horselenberg (PvdA). Zij heeft ruim acht maanden de honneurs waargenomen na het vertrek van burgemeester Annemieke Vermeulen eind 2016 naar Zutphen. Bouwmeester bekleedde hiervoor de functie van voorzitter algemeen en dagelijks bestuur van Stadsdeel West in Amsterdam. Bouwmeester (45 jaar) is geboren in Zwolle. Na het behalen van zijn bachelor Geschiedenis aan de Vrije Universiteit van Amsterdam is hij werkzaam geweest binnen en voor het openbaar bestuur.

De vertrouwenscommissie van de Raad liet op 20 juni jl., bij de voordracht van Bouwmeester als nieuwe burgemeester, weten voor Bouwmeester gekozen te hebben omdat zij hem in de diverse gesprekken heeft leren kennen als een krachtige, moderne bestuurder. “We herkennen in Bouwmeester iemand die bouwt aan een goed verhaal over Leusden en die dit ook actief zal uitdragen. De commissie ziet in Bouwmeester een persoon die de samenleving kan meenemen.”