Toch weer overleg over hondenpad

Hoewel de initiatiefnemers de handdoek al in de ring hadden gegooid, zijn ze nu toch weer in overleg getreden met gemeente Leusden over de realisatie van een hondenuitlaatgebied in Achterveld.

door: redactie Achterveld.Net

Meer dan een jaar geleden namen Annet Schaeffner-Aldenzee, Benna Teunissen en Elwine de Weerd-Hermans al het initiatief naar gemeente Leusden om een hondenlosloopgebied in Achterveld te krijgen. Met dat overleg hielden de drie op omdat ze het gevoel hadden geen wezenlijke resultaten te kunnen bereiken. Nadat in maart dit jaar tijdens het politieke debat in d’ Ouwe Peerdestal het onderwerp aan de orde kwam, liet wethouder Overweg weten de handschoen opnieuw op te pakken.

Er wordt nu weer opnieuw gesproken over een pad rond Kerstens Sportpark. Het pad moet van de Klettersteeg (tegen over De Fliert) om de sportvelden heen naar de Hessenweg gaan lopen. De honden zouden daar dan niet aangelijnd kunnen lopen.
De vraag naar een dergelijk terrein is gerezen nadat meer paden in de omgeving strenger worden gecontroleerd op loslopende honden. In Achterveld is er geen ander officieel openbaar gedeelte waar honden binnen de bebouwde kom onaangelijnd mogen lopen. Hondenbezitters moeten daarvoor naar Leusden-Centrum of uitwijken naar gemeente Nijkerk of Barneveld.

De initiatiefgroep heeft op een website van Google een reactieformulier gemaakt. Mensen die gebruik (of juist niet) denken te willen maken van een dergelijk pad kunnen hier reageren. De resultaten worden meegenomen in de besluitvorming door gemeente Leusden.