Première documentaire glas-in-loodramen

DorpsTV Achterveld maakte een documentaire over het proces van de restauratie van de glas-in-loodramen van de Sint Jozefkerk. De film gaat dinsdag 1 mei in première.

Gedurende bijna twee jaar volgde een camera-team van DorpsTV Achterveld de verschillende fases van de restauratie. Er werd gefilmd op tal van locaties tijdens de werkzaamheden. En naast het beklimmen van de steigers gingen de cameramensen ook op pad naar verschillende toeleveranciers. De film vertelt in ongeveer een kwartier het verhaal van de restauratie.

In het parochiecentrum van de Sint Jozefkerk in Achterveld gaat de documentaire in première. De zaal gaat open om 19:00 uur. Aanvang van de vertoning is om 19:15 uur.

Belangstellenden die de première willen bijwonen, kunnen zich aanmelden door vóór dinsdag 18:00 uur een email te sturen aan uitzendendorpstv@achterveld.net

Na de première wordt de documentaire uitgezonden via de kanalen van DorpsTV Achterveld en vertoond tijdens de expositie ‘Schoonheid in Glas en steen’ op 5 en 6 mei, ook in de Sint Jozefkerk.

UPDATE (10-05-2018): Hieronder kan je de documentaire nu bekijken.