Prins Hobbykokkie

Prins bekend gemaakt.

Thema: “Met carnaval maken wij niks klaar”.

Achterveld – Afgelopen zaterdag werd voor de 49e maal het Prinsenbal van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen gehouden. Op deze avond werd de nieuwe Prins voorgesteld, die het aankomende carnavalsseizoen de scepter zal zwaaien in Puupenkoppenland.

Bron: Carnavalsvereniging De Puupenkoppen

Aan het eind van het vorig seizoen is al op gepaste wijze afscheid genomen van de Prins van afgelopen jaar: Prins Puup Zjoske en zijn adjudant Woody zijn niet meer. Het was “Niet te Filmen!” maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Rond de klok van Elf werd het publiek aanvankelijk nog even op het verkeerde been gezet. Twee bouwvakkers kwamen hun ding doen, Buurman & Buurman namen je op de hak en opeens werd duidelijk wat er op het menu stond en daar waren ze dan: Prins Hobbykokkie en zijn adjudanten Flauw en Lauw. Nadat de Prins “de Grote Ton” kreeg omgehangen, zijn bijzondere wietstok in handen had gekregen en de gehele raad persoonlijk was onderscheiden, was het plaatje compleet: Puupenkoppenland heeft weer een Prins!

Prins Hobbykokkie is in het dagelijks leven Hase van de Vosse, werkt als chauffeur bij Newasco, is 53 jaar, en getrouwd met zijn Marjon en heeft 2 kinderen: Kyra en Quinten. Hase is sinds 2014 raadslid van de Puupenkoppen, Duidelijk is dat hij graag in een potje roert maar hij staat ook vaak langs de lijn.

Adjudant Flauw kennen we in het dagelijks leven als Peter Bokkers, 34 jaar en een zeer ervaren carnavallist. Peter is chauffeur bij Jonker & Schut in Barneveld, zit sinds 2007 in de Raad nadat hij 1 jaar in het bestuur heeft gezeten. Getrouwd met Gea uit het Turfgat en is vader van Dana en Jessey. Zelf voetballen zit er niet meer in na een roerige optocht, hij kookt en drinkt graag een potje en houdt van gezelligheid met de jongens.

Adjudant Lauw is Ronny Tolboom: 47 jaar en óók al chauffeur, bij Van Reenen. Getrouwd met zijn Astrid hebben ze twee kinderen: Evan en Tessa. Hij is sportief – zegt hij – en hij wandelt graag: op naar de polonaise dus.

Onder hun leiding zal het nog lang onrustig blijven in Puupenkoppenland.

Er gebeurde nog veel meer op deze avond. We hebben een spetterend optreden gezien, de Dansmariekes worden node gemist. We hebben de nieuwe President gezien: Ben Houtveen, nieuwe bestuursleden Frank van Dijk en Marnix van de Weerdhof en vriend van de Vereniging is weer terug: Dennis van Middelaar! De Puupenkoppen maken het tóch wèl klaar: het “Prinsenbal der Puupenkoppen” was weer een geslaagde avond. Dat belooft wat voor komend seizoen!

Wilt u Prins Hobbykokkie, Adjudanten Flauw en Lauw en de Raad graag eens van dichtbij bekijken? Dat kan!

Op 18 januari 2020 is de “Alaaftrap” (voorheen Verrassingsfeest) van De Puupenkoppen.

Op 16 februari 2020 is het Krasse Knarrenbal voor de oudere jongeren.

Op 21 februari 2020 vindt het Groot Carnaval plaats, hét feest van De Puupenkoppen én natuurlijk de Grote Optocht op 23 februari 2020.