Inloopavond openbare verlichting

Gemeente Leusden organiseert op donderdag 17 augustus in het gemeentehuis een inloopavond over de vervanging van de openbare verlichting in Leusden. U kunt tussen 17.00 tot 20.00 uur binnenlopen.

Door: gemeente Leusden

Na medio augustus worden alle armaturen voor de openbare verlichting in de gemeente Leusden vervangen. Tijdens de inloopavond kunt u zich laten informeren over welke keuzes voor openbare verlichting de gemeente Leusden heeft gemaakt. De nieuwe verlichting heeft tal van mogelijkheden en lichtsterktes die  ‘live’ worden getoond, bijvoorbeeld hoe via de computer de verlichting gedimd kan worden.
De armaturen worden vervangen door een energiezuinig Led-armatuur met een ingebouwd telemanagementsysteem. Dit systeem registreert o.a. het energieverbruik van de installatie en zet  storingen aan de openbare verlichting direct door naar de onderhoudsaannemer. Storingen worden hierdoor sneller opgelost.
Dit past binnen de doelstellingen die de gemeente zich stelt op het gebied van duurzaamheid. Bovendien is er dankzij het toepassen van LED-verlichting en slimme technieken sprake van betere verlichting met minder lampstoringen.
Het gaat om circa 5500 armaturen die vervangen worden in Leusden, en circa 1000 armaturen waarvan de lichtunit vervangen wordt. De armaturen worden geassembleerd  bij Amfors , een regionaal leer-werkbedrijf uit Amersfoort voor mensen met  een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat de lichtmasten zelf nog in goede staat zijn, wordt alleen het armatuur vervangen of van een nieuwe lichtunit voorzien. Het armatuur is het lichtpunt én het bovenste deel van de lichtmast. 

De totale vervanging en de implementatie van het telemanagementsysteem zal  1 mei 2018 klaar zijn. Wilt u weten wanneer in uw wijk  de armaturen vervangen worden?  Kijk dan op www.leusden.nl/openbareverlichting