Hinterfelder Musikanten gestopt

ACHTERVELD – Die Hinterfelder Musikanten zijn gestopt. De muziekkapel die Oostenrijkse muziek maakte speelde tientallen jaren op feesten en partijen. Een vergrijzend en teruglopend ledental en de afnemende belangstelling voor de Oostenrijkse muziek lijken de belangrijkste redenen.

Door: Arnoud J Spaaij

Al vroeg in de de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw werd Oostenrijkse populair. Het Frühshoppen werd op tal van plaatsen georganiseerd. Ook in Achterveld en daar hoorde natuurlijk een muziekkapel bij. Een aantal leden van muziekvereniging Door Wilskracht Sterk vormde onder de invloed van de populaire vakantiebestemming uit die periode de Oostenrijkse muziekgroep: Die Hinterfelder Musikanten. Daardoor ontstond een uitwisseling met de muziekvereniging uit het Oostenrijkse Klein Lobming en later ook met het Zuid-Oost-Duitse Markneukirchen.
Die Hinterfelder Musikanten speelde een uitgebreid repertoire dat in de loop van de jaren wisselde. Maar altijd stond Egerländer- Tiroler en Tsjechische Volksmuziek daarbij centraal.

Die Hinterfelder Musikanten werd een autonome afdeling en bij het gezelschap voegden zich muzikanten die geen lid waren van DWS. Enkel jaren later ging Die Hinterfelder Musikanten zelfstandig door. De club speelde naast op het Achterveldse Frühshoppen op zondagmorgen op tal van andere gelegenheden.

In de loop van de jaren nam het aantal Achtervelders in de Oostenrijkse muziekkapel af. Alleen Cees Blom speelde tot op het laatst in het orkest. En ook bleef Achterveld de locatie waar werd gerepeteerd en nog zeer regelmatig een concert werd gehouden op zondagmiddag. De glorie van het Frühshoppen uit de jaren tachtig was echter niet meer aanwezig.

Een gedachte over “Hinterfelder Musikanten gestopt

  • 9 februari 2020 om 18:18
    Permalink

    Dat is jammer, maar je moet natuurlijk ook bestaansrecht hebben. En populariteit is er natuurlijk een beetje af. Misschien wat anders bedenken!

Reacties zijn gesloten.