Groep 4/5 St. Jozefschool in actie voor ernstige zieke Zoë

Voor groep 4/5 van de St. Jozefschool is de kerstvakantie geen

uitrustvakantie, maar een werkvakantie geweest om

geld in te zamelen voor de ernstig zieke Zoë, het buurmeisje van Fabian uit groep 4/5. Toen Fabian hoorde dat Zoë heel ziek is heeft hij samen met Lev en Iris in de klas besproken om met elkaar wat te doen voor haar. Twee dagen voor de kerstvakantie kwam het idee om via “heitje voor karweitje” geld in te zamelen. Ze hebben verschillende klusjes gedaan zoals: stofzuigen, eten koken, opruimen, afwassen, was opvouwen, ramen lappen, schoonmaken en nog veel meer. Deze kanjers hebben met de actie een mooi bedrag binnen gehaald van € 142,58. Het bedrag wordt binnenkort overgemaakt aan Stichting KIKA.

Fabian werd (als kind die iets bijzonders doet voor een ander) gekozen om tijdens de nieuwjaarsreceptie in Achterveld, te vertellen over de actie van zijn klas.

Hij heeft dit als 8-jarige heel goed verwoordt voor een publiek van 200 mensen. De kinderen schrijven samen nog een brief aan Zoë, om haar te vertellen over hun actie en haar heel veel sterkte toe te wensen. Wilt u meer lezen over de acties voor Zoë, kijk op de link:

https://www.actievoorkika.nl/zoezo-opgeven-is-geen-optie

De St. Jozefschool is heel erg trots op wat deze kinderen voor een ander kind gedaan hebben!