Gerard van Ruitenbeek Krentenpuuper 2017

100 GRAM-GEBOUW – Supervrijwilliger Gerard van Ruitenbeek ontving vrijdagavond de Krentenpuup. Tijdens het groot carnaval van ‘karnavalsvereniging De Puupenkoppen’ werd Van Ruitenbeek naar voren geroepen terwijl hij in de veronderstelling was dat heel iemand anders de genomineerde was.

door: Arnoud J Spaaij

Met een smoesje was hij dus naar het feestgedruis gelokt. Zo gaat dat doorgaans want niet zelden valt de eer van de Krentenpuup ten deel aan iemand die niet actief deelneemt aan het carnavalsfeest. Zo ook stond Gerard van Ruitenbeek te wachten tot een vriend van hem naar boven geroepen zou worden. Tot zijn verrassing hoorde hij zijn naam.
Prins Gigant las de oorkonde voor (op de foto hieronder – opklikken voor vergroting) met daarop het eerbetoon en de talloze redenen waarom Gerard zich vanaf dit jaar mag scharen in de erelijst.

De Krentenpuup is een benoeming en eerbetoon aan een persoon of groep die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor Achterveld. Naast het eerbetoon ontvangt de Krentenpuuper een oorkonde en een groot krentenbrood in de vorm van een pijp (naar de naam van de carnavalsvereniging).

Krentenpuup-oorkonde 2017
Krentenpuup-oorkonde 2017

@rnoud

Vrijwel altijd online.