Fleur Prinsen geselecteerd voor Nationale Talentenplan

auteur: Rozalia Prinsen-Walet 

Het 13-jarige dressuurtalent Fleur Prinsen uit Achterveld is samen met haar pony Next Black Magic geselecteerd als Nationale Belofte voor het Rabo Talentenplan. In Juli werd Fleur reeds Utrechts Kampioen in de Z1-dressuur en daarna behaalde zij de 6e plaats op het Nederlands Kampioenschap. Op 31 augustus liet deze ambitieuze combinatie wederom een positieve indruk achter op de Rabobank Talentendag 2016 op het KHNS te Ermelo, welke resulteerde in de beloftestatus voor het Rabo Talentenplan.

Nationale beloftenstatus
De ruiters en amazones die met hun paard of pony voor de Rabo KNHS Nationale Beloftentrainingen geselecteerd worden, krijgen een door de KNHS en NOC*NSF erkende Nationale beloftestatus. De Nationale Beloftestatus is geldig voor een jaar. Met een Nationale Beloftestatus kunnen ruiters en amazones gebruikmaken van de faciliteiten die het Olympisch Netwerk in hun regio biedt. Ook biedt een Nationale Beloftestatus bepaalde voordelen in combinatie met school en studie.

Nationale Beloftentrainingen
De Rabo KNHS Nationale Beloftentrainingen bestaan uit regionale trainingen van toptrainers, afgewisseld met centrale trainingen zoals proefgerichte clinics of parcourstraining. De bondscoaches van de KNHS spelen hierbij een belangrijke rol. Ze wonen de centrale trainingen bij en overleggen met toptrainers over de ontwikkeling van de ruiters.

Rabo Talentenplan
Het Rabo Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waar talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. (Bron KHNS.NL)