Savannah Dekker dood aangetroffen

BUNSCHOTEN – Op zondagmorgen 4 juni werd bij De Kronkels in Bunschoten een stoffelijk overschot gevonden. Inmiddels is vastgesteld dat het gaat om de sinds donderdag 1 juni vermiste 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten.

Savannah werd sinds 1 juni vermist. Via Facebook en ander media werd haar vermissing uitgebreid onder de aandacht gebracht door haar ouders en politie. Aanvankelijk werd alleen haar fiets in Hoogland aangetroffen. Savannah had met klasgenootjes afgesproken en was naar hen onderweg.

Ondertussen werd 3 juni in Achterveld de 14-jarige Romy Nieuwburg dood aangetroffen in een sloot bij de Barneveldse Beek/Haarbeek. De politie bracht beide schatoffers in eerste instantie niet met elkaar in verband maar doet dat inmiddels wel.

De bekendmaking van de indentiteit van beide meisjes kwam na een dag onderzoek van de politie op de vindplaatsen. Vastgesteld is dat beide door een misdrijf om het leven zijn gekomen maar de politie bevestigd dit alleen bij Romy.

Er gaan hardnekkige meldingen over een donkere auto met twee mannen daarin die meisjes lastigvalt. De politie neemt dit mee in het onderzoek. Getuigen of meeneemt tips worden verzocht om contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844. Bij verdachte situaties kan zoals gebruikelijk direct 112 worden gebeld.