Prins Coördinaat Zoekt het Uit in Achterveld

Prins Coördinaat Zoekt het Uit in Achterveld !

Eindelijk, we mogen weer (een beetje) en dat begint met de presentatie van de nieuwe Prins Carnaval.
Zaterdagavond begon het in Ons Gebouw in Achterveld al mooi op tijd. De coronaregels schreven namelijk voor dat ‘s nachts om 00.00 uur het feest klaar moest zijn en plichtsgetrouw als De Puupenkoppen zijn gebeurde dat ook. Met als gevolg dat er eerder gestart werd.

Door: De Puupenkoppen

De zaal was lekker volle bak driekwart vol toen Prins IJstijd en adjudant Tijdloos op waardige wijze afgeschopt werden. Alsof de verwachte nieuwe IJstijd nu al zou beginnen werden deze Prins en adjudant bedankt voor hun diensten, voorzien van Friese Doorlopers en onder gejoel van uitzinnige schaatsfans gingen ze er al klunend vandoor en werden ijskoud aan de kant gezet: deze IJstijd zit er nu definitief op. Ze hebben het in een lastige periode fantastisch gedaan.

En toen: op het podium stond de kluis die via sociale media al eerder vertoond was en diverse raadsleden verdeelden zich in de zaal. Voorzien van een cijfer op de kop. Twee gestreepte boeven probeerden de kluis te openen, maar dat lukt natuurlijk alléén met de juiste code. Als snel ging dus het alarm af, samen met de twee boeven. Met de juiste code 21225176 opende de kluis zich en onthulde deze de nieuwe Prins der Puupenkoppen:
Patrick Lipholt zoekt het Uit en is het komende seizoen de kleine grote man en de trekker van de Puupen-Polonaise als Prins Coördinaat (met twee puntjes!).
Patrick woont met zijn twee kids in Tok-Tok-City maar is vaak samen met zijn eigen “cache” in Terschuur. Hij is in het dagelijks leven tekenaar/werkvoorbereider bij BAM en zoon van een carnavalsprins. Zijn hobby is geocaching, hij zoekt het dus vaak (uit) in de natuur. Daarnaast stookt hij het vuurtje graag op op zijn barbecue.
Zijn adjudanten (de boeven!) zijn beiden door de carnavalswol geverfde carnavalisten: adjudant Noord is Alex Houtveen: Oud Prins, meerdere malen Oud Adjudant en Oud President. Adjudant Oost is Marcel Scholtus, eveneens Oud Prins en meerdere malen Oud Adjudant. Noord zoekt het uit in de caravans en campers en Oost bij de Aldi. Barneveld is hot dit jaar.
Hase van de Vosse werd tot zijn verrassing geëerd met de Zilveren Puup want 111 maanden raadslid van De Puupenkoppen en Oud Prins geweest.
Als nieuw raadslid werd Richard van Rhee geïnstalleerd, Richard komt met zijn Ilonka en kids uit Leusden en ze zijn in Achterveld bekend van Kavel-75, het kringloopcentrum waar Achtervelders het regelmatig Uitzoeken.
De avond werd door de Prins afgesloten met de kreet die we de komende maanden nog vaak zullen horen: “Zoek het Uit!”.
Het was weer een enerverende avond die hoogstwaarschijnlijk buiten de etablissementen in klein comité tot in de kleine uurtjes werd “geëvalueerd…”.
Hou de website (www.puupenkoppen.nl) en sociale media in de gaten om te zien hoe het komende seizoen er hopelijk uit komt te zien. Als corona zich maar koest houdt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.