Politiezoekactie na achtervolging

De politie heeft na een achtervolging over de het fietspad van de Hessenweg een zoekactie gehouden naar enkele verdachten van een inbraak.

Woensdagavond achtervolgde de politie tegen middernacht een auto met twee of drie inzittenden vanuit de richting Stoutenburg over de Hessenweg naar Achterveld.
Omdat de Hessenweg op dat moment was afgesloten voor verkeer wegens asfalteringswerkzaamheden reedt de vluchtende auto met hoge snelheid over het fietspad.
In Achterveld lieten de verdachten de auto achter en vluchten te voet het dorp in. De politie zette daarop de verschillende invalswegen rondom het dorp af en zocht met diverse teams, een politiehond en een politiehelikopter ongeveer een uur naar de verdachten. De Koningin Julianaweg, het nieuwbouwterrein en de Hessenweg  en aanliggende woonhuizen en tuinen werden uitgebreid doorzocht. De verdachten werden niet aangetroffen.

Op dit moment is niet bekend of het onderzoek dat volgde inmiddels heeft geleid naar de verdachten en/of aanhoudingen.

Update (08:15 uur): twee verdachten zijn aangehouden zo meldt de politie officieel. De verdachten waren op vlucht geslagen na een autoinbraak in Leusden. (Zie onder.)

De politiehelicopter cirkelde meer dan een half uur boven het dorp.
De politiehelicopter cirkelde meer dan een half uur boven het dorp.

3 gedachten over “Politiezoekactie na achtervolging

 • 2 november 2017 om 07:08
  Permalink

  Ik kan u mededelen dat de verdachten zijn opgepakt , ik ben een van de wegwerkers en mag blij zij dat ik dit aan jullie kan melden , ik werd nl op een haar na geraakt door de vluchtende auto .

  • 2 november 2017 om 07:34
   Permalink

   Nou dat was dus mijn gedachte, je zult daar net fietsen of staan in uw geval.
   Sterkte, maar wel fijn dat u kunt melden dat ze opgepakt zijn

 • 2 november 2017 om 12:17
  Permalink

  Overlast.
  Hoewel ik het heel erg vindt voor de wegwerker is er ook overlast ontstaan doordat de helikopter midden in de nacht een half uur lang over Achterveld heeft gevlogen. Als je de politie belt wordt je doorverbonden met de regio, die eigenlijk ook van niets wisten. Op de vraag of het een politie helikopter betreft moet ik ontkennend antwoorden, immer het was donker .Uiteindelijk gaf de politieagent aan dat het een reden was waarom de helikopter rondcirkelde.

Reacties zijn gesloten.