Open Atelier Route 2018

Open Atelier Route 2018

52 deelnemende beeldende kunstenaars in Leusden en Woudenberg stellen hun atelier open en exposeren hun werk op zaterdag 21 en zondag 22 april, beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur.
Verdeeld over 32 ateliers.

Van de 52 deelnemende beeldende kunstenaars zijn er 22 nieuwe deelnemers.

De route start bij de centrale overzichtsexpositie in het
Autohuis De Poort Europaweg 2, 3931 NJ Woudenberg
Daar liggen tevens de routeboekjes. U kunt zo zelf uw route samenstellen.
De ateliers liggen op fietsafstand van elkaar.

Op beide dagen is een overzichtsexpositie ingericht met één representatief werk van iedere deelnemende kunstenaar. Men krijgt een indruk van het werk van de kunstenaars en kan een route uitstippelen langs de te bezoeken ateliers of exposities. Ook zijn bij de kunstenaars de zogenoemde routeboekjes af te halen. De routeboekjes zijn nu ook al verkrijgbaar bij vele adressen in Leusden, Achterveld en Woudenberg zoals het Cultuurhuis in Woudenberg, de VVV’s, bibliotheken, MFC Antares in de Tabaksteeg, de Moespot in Achterveld, bij deelnemende kunstenaars bij u in de buurt en is te downloaden vanaf de website http://atelierrouteleusdenwoudenberg.nl/route-2018-3/

Kijk voor de adressen ook alvast op de website www.atelierrouteleusdenwoudenberg.nl

 

Waarom gaan kijken

“Kunst kan je raken”.

Het werk van schilders, beeldhouwers, fotografen en keramisten zijn in de buurt te bewonderen.

De organisatoren van de Open Atelier Route willen een podium bieden aan kunstenaars en kunstliefhebbers om met elkaar te spreken over wat hen beweegt, motiveert en inspireert bij het maken van kunst. In het domein van de kunstenaar wordt de bezoeker gastvrij ontvangen met een drankje en een hapje en een toelichting op het getoonde werk door de kunstenaar zelf.

Geniet van de plaatselijke kunst door een aantal ateliers te bezoeken.

Het aanbod is gevarieerd en er zijn heel bijzondere beeldende uitingen te zien. Soms heel verrassend bij een deelnemende kunstenaar met atelier aan huis.

 

Nieuw dit jaar: Kunst winnen

Dit jaar maken bezoekers van de ateliers tijdens de Open Atelier Route op 21 en 22 april 2018 kans op een tegoedbon. Met deze bon kan de winnaar een kunstwerk van een van de deelnemende kunstenaars aanschaffen.

 

Kunst en samenleving

Ook dit jaar biedt de Open Atelier Route Leusden en Woudenberg een podium voor groepen uit de samenleving die aandacht verdienen. Leerlingen van Accent praktijkonderwijs krijgen een workshop schilderen. Op de opening van de route vrijdagavond 20 april in het Autohuis de Poort verzorgen zij de catering. Zo doen zij praktijk ervaring op in het kader van hun opleiding.

In samenwerking met Larikslaan 2 tot stand gekomen via de matchbeurs geven we ook aan mantelzorgers een workshop schilderen. Om even de zinnen op een schilderij te zetten bij jezelf komen en nieuwe energie op te doen.

De schilderijen van beide workshops worden tijdens de opening onthuld en tentoongesteld.

Website: www.atelierrouteleusdenwoudenberg.nl

Facebook: www.facebook.com/openatelierroute

Email: oarleusden@live.nl

https://youtu.be/27MRepmvxqU