EHBO-cursus in najaar 2018

De EHBO-vereniging komt met een nieuwe EHBO-cursus dit najaar. De cursus is gericht op ongeschoolde en beginnende EHBO-ers. Het gaat om handelingen en noodzakelijke kennis voor hulp bij ongelukken en kennis over het menselijk lichaam. Een deel van de cursus gaat over reanimatie en het gebruik van AED’s.

bron: EHBO-vereniging Achterveld

De kennis uit de cursus kan worden gebruikt bij hulp aan volwassen en ook aan kinderen. Voor jonge ouders is kennis van EHBO soms voor groot belang bij calamiteiten bij hun kinderen. Maar ook bij het klussen is het soms helaas maar al te noodzakelijk. Door snel ingrijpen van een EHBO-er wordt dure professionele zorg vaak voorkomen.

EHBO-ers zijn ook onmisbaar bij evenementen in het eigen dorp. De inzet van EHBO-ers is niet zeeleeuwen eis van  gemeente Leusden alvorens een vergunning wordt afgegeven.

De behaalde EHBO-diploma is geldig voor twee jaar. Om de geldigheid te verlengen is iedere twee jaar een toetsing. Met uw diploma bent u welkom op gezellige herhalingsavonden met interessante onderwerpen. Dus ook een EHBO-diploma dat elders is behaald kan via de EHBO in Achterveld worden bijgehouden.

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de cursuskosten bij een aanvullende verzekering. Er bestaat ook een mogelijkheid om de competenties in één zaterdag in te halen.

Aanmelden of meer informatie bij Corrie van den Hengel via e-mail (avdhengel@hetnet.nl), telefonisch (06 46 555 762) of op de website: www.ehbo-achterveld.nl