Nu ook windturbines Leusden

Na Barneveld en Scherpenzeel vergadert nu ook gemeente Leusden over zoeklocaties windenergie. Rondom Achterveld staan meerdere zoeklocaties ingetekend, met turbines van 3MW, plusmin 100-120m hoogte, o.a. op ca 400 meter van de bebouwde kom van Achterveld. Zie kaartje.

bron: Tegenwind Barneveld Buitengebied West

Donderdag 4 maart a.s. staat er een (digitale) informatie avond/raadsvergadering gepland. Zie https://gemeentebestuur.leusden.nl/vergaderingen/Informatieavond/2021/04-maart/19:30

Tegenwind Barneveld Buitengebied West heeft een verzoek tot inspraak ingediend. Een verzoek tot inspraak kan worden ingediend per e-mail aan griffier@leusden.nl

Zie ook: https://achterveld.net/windmolens-in-achterveld/

2 gedachten over “Nu ook windturbines Leusden

  • Pingback: Windmolens in Achterveld – DorpsTV.Achterveld.Net

  • 12 maart 2021 om 10:19
    Permalink

    Dit is een kaartje uit 2018 van een extern bureau dat laat zien in welke gebieden er belemmeringen zijn om windmolens te plaatsen op basis van de toen geldende regelgeving over afstanden van windmolens tot bebouwing (uitsluitingsgebieden). De gebieden die op basis van deze regels ten dele of in het geheel niet zijn uitgesloten, zijn (licht)groen gekleurd. Dat wil echter nog niet zeggen dat dit zoekgebieden voor windmolens zijn. Dit kaartje is ook niet door of namens de gemeente gemaakt en heeft geen enkele status.

    In Leusden moeten we nog, met inbreng van zoveel mogelijk inwoners en belanghebbenden, gaan bepalen (in een zogenaamd uitnodigingskader) of en waar we windturbines willen gaan toestaan (en onder welke voorwaarden). Daar gaan we dan gemeentelijke regels en kaarten voor maken. Dat is nadrukkelijk iets anders dan alleen bepalen waar ze op basis van (bepaalde landelijke en provinciale) regelgeving zijn uit te sluiten (zoals dit oude kaartje doet).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.