Nieuwe route buurtbus

De buurtbus 509 van Syntus gaat met ingang van maandag 12 december a.s. in Leusden een nieuwe route rijden. Dit heeft alles te maken met het feit dat per zondag 11 december vervoersmaatschappij Syntus in een groot deel van de provincie Utrecht het stokje over neemt van Connexxion.

Auteur: Hans Reijnen, Buurtbus

Wat gaat er voor de reizigers van de buurtbus veranderen?
De overstap in Leusden op de bussen naar Amersfoort kan straks op meerdere plaatsen, waardoor passagiers sneller in Amersfoort kunnen zijn. Dit komt ook doordat de bussen van Syntus vaker tussen Leusden en Amersfoort gaan rijden. In Leusden gaat de buurtbus een deel van de route van lijn 77 van Connexxion overnemen. Deze lijn rijdt zaterdag 10 december voor de laatste keer.

Dit levert de buurtbus vijf nieuwe haltes in Leusden op, namelijk Beekridder, Bosveld, Munnikhove,  Walenburg en Hamershof. Daarnaast moeten er ook twee haltes verdwijnen namelijk de halte Galileistraat in Barneveld en Torenakkerweg in Leusden.

Het bestuur van de buurtbus hoopt op deze manier het serviceniveau aan haar passagiers op het huidige hoge peil te houden.

Doordat in heel Nederland de dienstregelingen van het openbaar vervoer het komend weekend wijzigen, verschuiven ook de vertrektijden van de bus in Barneveld en Nijkerk. We vertrekken een paar minuten eerder om bijvoorbeeld in Barneveld aansluiting op de treinen van de Valleilijn te kunnen blijven bieden.

Voor meer informatie zie de volgende websites van Syntus en de buurtbus (www.Syntusgelderland.nl en www.lijn509.nl) of de facebookpagina van de buurtbus Barneveld-Nijkerk.