Meepraten over zonnevelden en windturbines

Start van www.leusdenzonenwind.nl

Tot 31 mei kunnen inwoners van de gemeente Leusden en omgeving hun mening geven over zonnevelden en windmolens in de gemeente Leusden. Daarvoor is een website gemaakt.

bron: gemeente Leusden

Er kan op de website worden aangegeven waar zonnevelden en windturbines juist wel of juist niet moeten komen en waarom. Wethouder Erik van Beurden: “Deze informatie verwerken we uiteindelijk in een plattegrond waarop plekken ingetekend zijn waar ruimte is voor zonnevelden en windmolens. Als je hierover mee wil praten, dan is nú dus echt het moment.”

Gemeente Leusden wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat betekent dat we zo min mogelijk energie gebruiken en dat we deze energie op ons eigen grondgebied opwekken. Iedereen is daar al op zijn eigen manier mee bezig. Door bijvoorbeeld woningen te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Van Beurden: “Toch moeten we meer doen in onze gemeente, want met zonnepanelen op onze daken redden we het helaas niet. Zoeken naar ruimte voor zonnevelden en windmolens is daarom echt nodig.”

De gemeente ziet kansen voor minimaal vier windmolens langs de snelweg A28 tussen de Tankwerkplaats en de Kolonel H.L. van Royenweg, en hoort graag wat inwoners hiervan vinden. Daarnaast kunnen Leusdenaren aangeven waar ze wel en geen ruimte zien voor zonnevelden. En ook meepraten over de inrichting ervan. Iedere Leusdenaar heeft daar vast een mening over. En die hoort de gemeente graag op de website leusdenzonenwind.nl of door een papieren vragenlijst in te vullen. Tot 31 mei kan iedereen reageren. Ook inwoners uit de buurgemeenten.

Naast de online inwonersconsultatie en voert de gemeente tevens gesprekken met grondeigenaren en andere belanghebbenden. Voor de zomer zijn de eerste schetsen klaar die opnieuw aan inwoners worden voorgelegd. Na de zomer wil Leusden een definitief plan – het uitnodigingskader – uitgewerkt hebben. De gemeenteraad neemt hierover uiteindelijk het besluit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.