Lintje voor Joost en Karin

Koning Willem Alexander heeft in 2017 lintjes voor Joost Coenen en Karin Brienne. De onderscheidingen zijn uitgereikt door burgemeester Horselenberg. Woensdag 26 april, de dag voor Koningsdag, mochten Joost en Karin het eerbetoon aanhoren op het gemeentehuis in Leusden.

Joost Coenen heeft zijn onderscheiding gekregen voor het vele vrijwilligerswerk dat hij deed, en nog steeds doet, voor Achterveld en omgeving. Welke Achtervelder heeft er niet ooit een een horloge ter reparatie gebracht? Onze juwelier die dikwijls zijn stem leende voor menig lezing of gedicht is geëerd door de koning met een lintje.
Joost is bekend van veel dingen en niet in de laatste plaats van de vele vrijwillige functies die hij had. Als voorzitter van de stichting Ons Gebouw kennen we hem, als lid van het koor, als actief lid in de winkeliersvereniging en als voorganger bij avondwakes. Kortom dik verdiend. Gefeliciteerd Joost!

Ook voor Karin Brienne een eerbetoon. De laatste jaren zien we Karin steeds meer in de opvallende blauwe blouse van De Zonnebloem Achterveld waar ze als vrijwilligster actief is. Karin heeft haar lintje dus voor de ruimhartige inzet voor de medemens. Maar ook zorgde ze bijvoorbeeld dat de bloemetjes langs de Hessenweg weer terugkwamen. Ook Karin van harte gefeliciteerd.