Krentenpuup 2022

PUUPENKOPPENLAND – Zaterdagmorgen 26 februari vertrokken Prins Coördinaat en zijn gevolg vanaf 100 Gram Gebouw – de Residentie der Puupenkoppen – via de Spar – hofleverancier van de dorpsbefaamde Krentenpuup van de Puupenkoppen – op naar de Krentenpuuper 2022.

Door: Jos Traa/De Puupenkoppen

Met moeite en de nodige smoezen heeft zijn familie hem thuis kunnen houden, om hem met deze onderscheiding te kunnen laten verrassen. Die Puupenkoppen zoeken het wel uit.

De Krentenpuup is de hoogste onderscheiding die de Puupenkoppen jaarlijks uitreiken aan die persoon of personen die zich in hoge mate langdurig ingezet hebben voor de Achterveldse Gemeenschap. Meestal wordt de Krentenpuup uitgereikt tijdens het Groot Carnaval, maar dit jaar is alles een beetje anders.
Overdrijven is De Puupenkoppen niet vreemd, maar deze onderscheiding getuigt gevoelsmatig soms van méér waardering dan het bekende lintje van de Koning. Of niet dan? Niet? Zoek het Uit!.

Lucas Koch is zo’n Achtervelder. Velen kennen hem als de man die 35 jaar als huisarts minstens 400 kinderen ter wereld heeft geholpen en als de fietsende man met rode sjaal, lange regenjas en alpinopet. Maar er is écht méér.

Hij richtte destijds de Wereldwinkel Achterveld op, met toen al eerlijke producten die eerst nog via Schouten en Vos ‘t Hoekje werden verkocht
Hij was samen met collega-artsen docent en vrijwilliger bij de EHBO en arts voor de Tour de Junior. Dat Puupenkoppenland gedurende 4 dagen zijn eigen Corona/Teststraat heeft, zal hem deugd gedaan hebben
Lucas was oprichter en bestuurslid van SESA, waardoor Achterveld kan beschikken over De Heelkom een smeltkroes van medische, para-medische en welzijnsactiviteiten: voorloper in Nederland
Hij was oprichter van de patiëntenbelangenvereniging Achterveld (en Leusden)
Oprichter, bestuurslid en nog steeds aanjager van DAVA (Dóór Achterveld, vóór Achterveld) dat resideert in De Oude Bieb
Als medeoprichter en bestuurslid van smartlappenkoor Ach en Wee zingt hij regelmatig zijn deuntje mee
Lucas is waardig opvolger van Henri Schouten die als Lucas’ voorganger de herinneringspuup van de vereniging ontving.

Nadat Lucas de Krentenpuup in ontvangst had genomen, prikten de Prins en zijn gevolg traditioneel gezellig een stukje krentenbrood met de familie mee.
Het bleef nog lang onrustig in Puupenkoppenland.

Krentenpuup 2022 Lucas Koch
Krentenpuup 2022 voor Lucas Koch.