Klompenavondvierdaagse nog even niet

Klompenavond4daagse in Achterveld – activiteit achter de schermen

bron: commissie Klompenavond4daagse

In Achterveld werd in 2006 het initiatief genomen om een evenement voor wandelaars met klompen (of een andere vorm van agrarisch schoeisel) te houden onder het naam Klompenavondvierdaagse. In de loop der jaren leverde het een scala aan kleurrijke deelnemers op, die vooral op de eindavond schitterden in opvallende kledij. In de loop der jaren werden ook wandelaars met gewone schoenen toegelaten maar bleef de uitdaging van een bijzondere uitdossing bestaan.

Om het mogelijk te maken dat leerlingen van de basisscholen ook gezamenlijk konden inschrijven zocht de organisatie in 2013 aansluiting bij de Sticht Gooise Wandelsport Bond, waardoor het mogelijk werd in 2014 een officieel erkende Avondvierdaagse te organiseren. Er kwamen vervolgens regelmatig deelnemers uit de wijde omgeving in Achterveld wandelen, waardoor ook kennis werd gemaakt met de diverse klompenpaden in deze omgeving.

In 2020 kreeg de inmiddels sterk gekrompen lokale organisatie hulp toegezegd van enkele ouders van kinderen op beide basisscholen. Edwin en José v.d. Hengel, Kristel Smink, Afke Rond en Mieke van den Berg hebben zich gemeld om de komende jaren de schouders onder de organisatie van de lokale 4daagse te gaan zetten. Samen met Sylvia Voskuilen, die al een paar keer heeft geholpen. Kees van Stokkum en Everard Houtveen willen de voorbereiding voor de 15e editie nog (bege)leiden en zijn van plan daarna af te zwaaien. Als fervente wandelaars zijn ze uiteraard wel beschikbaar voor informatie en hulp.

In september 2020 kwamen de organisatoren bijeen  om de voortgang van het evenement in de toekomst te bespreken. In de loop van de eerste maanden van 2021 werd duidelijk dat een vervolg van de vierdaagse nu nog niet mogelijk zou zijn. De organisatie gaat over enkele maanden opnieuw aan de slag ter voorbereiding van de 15e Achterveldse Klompenavondvierdaagse in 2022.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.