Het Pietenjournaal

Sint en Piet in de auto.(Onderaan vind je de laatste aflevering.)

Enkele Zwarte Pieten komen in Achterveld en diverse dorpen in de buurt vast op verkenning. Hier de avonturen van Alexandro, Caballero en Cigarillo in het Pietenjournaal. Inclusief de ontknoping (opgenomen in De Dissel tijdens het Sinterklaasfeest in Hooglanderveen).
Ook via VoD Telfort.

 

 

Aflevering 1: Aankomst in het dorp

Aflevering 2: De Pieten hebben door het auto ongeluk zo’n klap gehad, dat ze heel raar zijn gaan praten. Kunnen ze op school de Pieten helpen?

Aflevering 3: 

Juf Sanne heeft de Pieten weer geleerd wat ze allemaal moeten doen. Het belangrijkste is natuurlijk klimmen en de kadootjes in de schoorsteen stoppen. Voor een echte schoorsteen moeten ze toch even bij het Duysthuisje gaan kijken. Wie ze daar tegenkomen?…

Aflevering 4: ‘Naar de dame’
Het klimmen op de daken en de kadootjes brengen gaat de Pieten al goed af. Toch vindt Sinterklaas dat ze nog raar praten en nog niet de oude zijn. Daarom stuurt hij ze naar een „dame” die ze wellicht kan helpen.

Het Pietenjournaal, aflevering 5: ‘De toverdrank’
Tara de toverheks kan de Pieten misschien helpen, maar moet daar nog wel een toverdrank voor maken. Ondertussen bedenken de Pieten hoe Sinterklaas met alle Pieten naar Hooglanderveen kan komen.

Het Pietenjournaal, aflevering 6: slotaflevering
Sinterklaas en zijn Pieten zijn aangekomen in het dorp. Maar de Pieten zijn nog niet helemaal de oude.
Heks Tara moet nog goed haar best doen om ze weer „normaal” te krijgen.