Geen Tour de Junior 2020

ACHTERVELD – Door de coronamaatregelen blijkt ook de Tour de Junior geen doorgang te kunnen vinden. Het bestuur van Stichting Tour de Junior heeft moeten besluiten de 63ste Tour de Junior dit jaar niet te organiseren.

bron: Tour de Junior

Het bestuur verklaarde afgelopen weekeinde geen mogelijkheid meer te zien om in 2020 de Tour de Junior te laten plaatsvinden. “We worden geconfronteerd met regels van de overheid in het kader van het bestrijden van het coronavirus. Wij betreuren het dat onze wielerwedstrijd dit jaar daardoor nier door kan gaan, maar begrijpen en accepteren het besluit van de overheid.” zo verklaart de organisatie.

Evenementen, waarvoor vergunningen verplicht zijn, zijn niet toegestaan tot 1 september 2020. Daarmee is het tijdvak voor de Tour de Junior te beperkt. De dagen worden weer korter waardoor wedstrijden niet meer in het licht ‘s avonds gereden kunnen worden.

De datum voor volgend jaar is inmiddels vastgesteld. “De 63ste editie zal dus pas in 2021 georganiseerd worden, ervan uitgaande dat we in 2021 weer evenementen mogen organiseren en de datum is vastgesteld van maandag 26 juli tot en met zaterdag 31 juli 2021.”