DWS deelnemer Kies je Kunst voor kinderen

LEUSDEN – Muziekvereniging DWS gaat meedoen aan het project Kies je Kunst. Vanaf eind februari gaat dit in Leusden van start. Kinderen uit groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs kunnen ontdekken wat ze leuk vinden, spelen op een blaasinstrument of hun talent op andere wijze gebruiken.

In heel Leusden en Achterveld kunnen kinderen kiezen uit een aanbod van creatieve cursussen en workshops. Van twirlen tot blokfluitles, van beeldende kunst tot ballet. Zo kunnen ze kennismaken met een vaak onbekende, nieuwe vrijetijdsbesteding. Proeven, ontdekken wat ze leuk vinden en uitblinken; dat is de gedachte achter Kies je Kunst.

Op de website www.kiesjekunstleusden.nl staan alle cursussen, met plaats, tijd en inhoud omschreven. Vanaf dat moment kunnen kinderen zich via de site inschrijven. De kosten voor de introductiecursus zijn 10 euro per kind, contant te voldoen bij de eerste les.

De deelnemende organisaties en kunstvakdocenten zijn: Arthur Rombouts, Dana Massad, Lieke Loosjes, Muziekvereniging Lisiduna, Muziekvereniging DWS, Valerie de Graaf, An Hong, Studio Ilonka en Scholen in de Kunst.

In 2010 is Kies je Kunst voor het eerst in Amersfoort uitgevoerd. De reacties waren positief: het project is een manier om te kijken welke creatieve cursus kinderen leuk vinden om te doen. De organisatie van Kies je Kunst ligt in handen van Scholen in de Kunst.