45 jaar bestaan

Normaal gesproken organiseren we alleen in het eerste weekend van februari een expositie. Maar omdat we een lustrumjaar bereikt hebben, wilden we dit jaar een extra expositie organiseren en wel met veiling. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel: Make & Mend, een Leusdense stichting die mensen uit verschillende werelden verbind door met elkaar textielproducten te vervaardigen.

De expositie is op beide dagen geopend van 10:00 tot 17:00 en op zaterdag zal Ben Pagé, erelid van De Vrije Kwasten, om 13:00 de officiële opening verrichten met.

De schilderijen die geëxposeerd worden zijn allemaal te koop. Sommige werken zijn eerder te zien geweest en sommige werken zijn nieuw. Nieuwsgierig wat er zoal op de veiling komt? Op dit moment zijn we de collectie nog aan het opbouwen, maar u kunt nu al een schilderijen zien op de veiling-pagina. Het bieden op de kunstwerken is mogelijk vanaf 22 september op deze site.

Als u naar de expositie gaat, vergeet dan niet uw smartphone mee te nemen, om, na de kunstwerken van dichtbij te hebben gezien, te zorgen dat u tijdig het winnende bod uitbrengt.

De online veiling sluit zondag 30 september om 15:30. Aansluitend volgt een “fysieke veiling” in de Moespot, met een echte veilingmeester, die de kunstwerken waarop nog geen bod is uitgebracht, zal gaan veilen.

De fysieke veiling sluit zondag om 16:30. Daarna kunnen alle gekochte kunstwerken worden opgehaald en afgerekend. Dit kan tot 17:00.

We verheugen ons op uw komst en op een hoge opbrengst voor Make & Mend.

Wie we zijn

De Vrije Kwasten is een club vrijetijdsschilders waarvan de leden in Leusden of omgeving wonen. De club bestaat uit zo’n dertig leden die twee keer per maand met elkaar schilderen.

De club is in 1973 opgericht en bestaat dus al ruim 45 jaar. Vanaf de oprichting is het aspect “vrij” erg belangrijk. Vrij in de zin van geen verplichtingen en ook in de zin van “onafhankelijk”. De club bedruipt zichzelf en accepteert geen subsidies.

Zie ook onze ledenpagina voor informatie over de leden.

Wat we doen

Tijdens het winterseizoen schilderen we iedere tweede en vierde dinsdagavond van de maand in Cultureel Centrum De Moespot in Achterveld, met wisselende thema’s: portret, model en stilleven. Altijd weer gezellig en inspirerend. Er is geen leraar, ieder werkt zelfstandig. Aan het einde van de avond worden de gemaakte werken naast elkaar gezet en bewonderd. Ook worden de werken dan kort besproken.

‘s Zomers is er een buitenprogramma. We verzamelen iedere 2e en 4e zaterdag van de maand bij de IJsbreker in Leusden en rijden met de auto naar een locatie in de regio om daar te gaan schilderen. Tenminste… als het weer meewerkt. Omdat we buiten de ruimte hebben is het zomerprogramma ook open voor niet-leden.

Om de kennis en vaardigheden van de leden te bevorderen organiseren we een paar keer per jaar workshops bij professionele schilders waar iedereen natuurlijk vrij is om aan deel te nemen.

Jaarlijks organiseren we een expositie in het eerste volle weekend van februari. Zie ook informatie over vorige exposities.