Dames 1 boekt nipte overwinning na bloedstollende wedstrijd

Bericht van Facebook (Dames SVA)

Zondag 4 oktober 2015, 14.00 uur
S.V. Achterveld VR1 – Hoogland VR3
Door: Juliette Schouten

Je kunt wel zeggen dat we in een winnende flow waren nadat we de afgelopen drie competitiewedstrijden met gemak hadden gewonnen. De koppositie wilden we maar al te graag vast houden en nadat het goede nieuws van de overwinning van dames 2 binnen kwam, waren wij er ook weer op gebrand om deze wedstrijd tegen Hoogland te winnen.

Na een goede warming-up en wedstrijdbespreking in het zonnetje, trapte Hoogland de wedstrijd af. Achterveld was al snel de bovenliggende partij en wist direct een aantal keer gevaarlijk voor het goal van Hoogland te zijn. Zeker de eerste 20 minuten werd er goed gecombineerd en had Hoogland de verdediging nog niet helemaal op orde. In de 3e minuut opende Daphne al meteen met een schot op goal. Deze was echter net iets te zacht, waardoor Hoogland een vroege achterstand bespaard werd. Niet veel later kreeg Yvonn de bal voor haar voeten na een mooie voorzet van Daphne. Zij kwam één op één op de keepster te staan, maar deze wist helaas voor ons haar doel schoon te houden. We voelden dat de 1-0 in de lucht hing en dat het niet lang zou duren voordat ons sterke spel beloond zou worden. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden gingen we deze keer helaas niet zo efficiënt met de kansen om. Het geluk stond niet aan onze zijde. Rechtsback Kim had in de 15e minuut een prachtig afstandsschot met haar linkerbeen die op de lat belandde. Ook onze trefzekere spits Dian lukte het niet om de openingstreffer te maken. En wat te denken van al die perfect genomen corners van Merel. Ook deze kansen wisten we niet te benutten, zelfs onze eigen kopkampioen Linda niet.

De Hooglandse meiden vonden steeds meer hun draai in het veld. Hun verdedigingswerk werd sterker en nadat er in de eerste twintig minuten voornamelijk op hun helft gespeeld werd, wisten ze nu ook wat vaker op onze helft te komen. SVA bleef strijden om voor de rust die eerste goal te maken. Het spel werd echter wat chaotischer en je zag iedereen balen van het feit dat we niet al 2-0 voorstonden. Hoogland maakte van dit momentje gebruik om gevaarlijk voor ons goal te komen. Na goed combinatiespel tussen de twee spitsen kwamen ze één op één op keepster Demi te staan. Demi hield echter het hoofd koel en wist een knappe redding te verrichten. Ze gooide haar lichaam voor de bal, waardoor deze over de achterlijn rolde in plaats van de doellijn. Pfoe, dit was wel even een hartverzakkingsmomentje voor SVA. Met een 0-1 achterstand zouden we het onszelf nog veel moeilijker maken deze wedstrijd. Ook bij een corner van Hoogland wist Demi de bal uit het doel te houden. Na deze twee enige kansen van Hoogland was het weer tijd voor SVA om de overhand te gaan nemen. Gelukkig gaf scheidsrechter Remco al snel het rustsignaal, want een pauze konden we wel gebruiken.

Na een korte wedstrijdanalyse in de rust wisten we wat ons te doen stond: zo snel mogelijk een doelpunt maken. Dit liep alleen niet helemaal zoals we bedacht hadden. Hoogland had waarschijnlijk hetzelfde idee en dat zorgde voor een flinke strijd in de eerste tien minuten. De Achterveldse meiden herpakten zich goed. Samen streden ze ervoor en zorgden ze ervoor dat de bal bij onze voorhoede terecht kwam. Zo kwam Esther met de bal aan haar voet voor de keepster terecht. Hoogland had echter hun eigen keepster verruild voor een nog sterkere. Deze heeft het lang spannend kunnen houden en de rood-witte verdedigsters konden een aantal keer in hun handjes knijpen voor haar reddingen. Daphne had er uiteindelijk genoeg van en kapte in de 64e minuut drie man uit om vervolgens de bal over de keepster overtuigend het goal in de schieten: 1-0!!! Wat was de ontlading groot. Deze hadden we zo hard nodig, en ook verdiend! Onze coaches, onze reservespeelsters, onze supporters en ook de mensen op het terras gingen uit hun dak. Deze stand moesten we zien vast te houden. Dit lukte goed en Hoogland wist slechts één keer echt kans te maken op de gelijkmaker. Een mooi afstandsschot belandde net naast ons goal. De Achterveldse meiden bleven samen strijden, in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Vooral midmid Esther had hier een groot aandeel in, er heeft waarschijnlijk niemand zoveel gerend deze wedstrijd als haar. Rechtsbuiten Debby kon de bal nog verschillende keren voorleggen, nadat ze de verdediging iedere keer wist te omzeilen met haar snelheid. Helaas wilde de beslissende 2-0 maar niet komen, waardoor de zenuwen bij iedereen te voelen waren. Nog één keer deze wedstrijd stonden we op het puntje van onze tenen om te juichen. Kelly wilde ook deze week weer een doelpunt in de categorie ‘beauty’ maken, helaas kwam haar prachtige schot net iets boven de kruising op de lat terecht. Het eindsignaal voelde als een grote opluchting: we hadden het gered!

Het was zeker de spannendste en lastigste wedstrijd tot nu toe. Deze drie punten voelde ontzettend goed en verdiend, ook al waren ze behaald met een minieme overwinning. Hoogland heeft het ons goed moeilijk gemaakt, en dat heeft er voor gezorgd dat we scherper zijn geworden en als één team gewerkt hebben. Deze mentaliteit moeten we zeker vasthouden voor de volgende wedstrijden. Volgende week spelen we uit tegen Maarssen.

foto van SV Achterveld Dames.