10 jaar DorpsTV Achterveld

10 jaar DorpsTV Achterveld

ACHTERVELD – De aanleg van een glasvezelnetwerk in Achterveld was 10 jaar geleden reden voor de oprichting van DorpsTV Achterveld. Op 21 december 2011 werd hiervoor de Stichting Achterveld Media opgericht.

Van de redactie

„Een groot jubileumfeest zit er niet in om begrijpelijke redenen,” zo laat het bestuur van SAM weten. Ook op de producties, berichten en activiteiten van DorpsTV Achterveld heeft corona een enorme invloed. „Maar wellicht lukt het op een ander moment om een eerste lustrum feestelijk te vieren met vrijwilligers en belangstellenden.”
Helemaal zonder aandacht voorbij gaan aan het 10-jarig bestaan van DorpsTV Achterveld zou ook niet passen want in 10 jaar tijd heeft DorpsTV Achterveld meer dan 500 filmproducties gemaakt. Het allereerste filmpje dat DorpsTV Achterveld uitzond was een impressie van de Tour de Junior in 2011. Ruim voor de officiële startdatum van DorpsTV Achterveld werd er dus al gewerkt aan producties om te kunnen brengen op kanaal 368 van XMS. XMS was de eerste provider die DorpsTV Achterveld met een live TV-kanaal mogelijk maakte.

Hieronder het verslag van de opening door wethouder Tijs Rolle dat is gemaakt door vrijwilligers van het eerste uur Sjoerd en Greetje Rond.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.