Mediaproject Jozefschool

ACHTERVELD – Vrijdag 13 mei was de start van het cultureel schoolproject Beeldig waarbij alle leerlingen van de image001vertbasisschool Sint Jozefschool de gedurende twee weken heel veel gaan leren over film, tv en andere media.

2016 opening Beeldig (16)De opening vond plaats in school met de presentatie van een korte speelfilm. Zes kinderen uit groep 7 en 8 waren de acteurs in de film. De productie en het script zijn door de Jozefschool gemaakt. Voor het camerawerk en de montage is samengewerkt met vrijwilligers van DorpsTV Achterveld. De opnames werden op locaties in Achterveld gemaakt.

De film gaat over een jongen die heel graag acteur wil worden en hiervoor auditie gaat doen. In de auditie wordt een scene gespeeld uit het toneelstuk Romeo en Julia van Shakespeare. Een scene die bijzonder geschikt is voor een auditie, omdat hier alle emoties in voorkomen.

De zes acteurs zijn een hele dag op stap geweest met de filmploeg van Dorpstv Achterveld en hebben veel geleerd over het maken van een film.

2016 opening Beeldig (19)Tijdens het cultureel sc2016 opening Beeldighoolproject gaan alle groepen een klein filmpje
maken. De filmploeg van DorpsTV Achterveld en een oud leerling die een opleiding tot filmer volgt gaan daarbij helpen.

 

Dit is de film (inclusief de romantische scene Romeo en Julia):

Een kijkersbijdrage van: Sint Jozefschool