Scholentour op de St. Jozefschool

Op vrijdagmiddag 12 maart kreeg de Sint Jozefschool uit Achterveld bezoek van de Scholentour van de Vastenactie 2016. Elk jaar wordt er tijdens de vastentijd geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar wordt er geld ingezameld om de mensen in Oeganda te helpen door het statiegeld van lege flessen.

Er worden 40 scholen in Nederland bezocht door een groep Nederlandse kinderen met hun begeleiders die komen vertellen over het hoe en waarom van de vastenactie. Twee kinderen zijn op bezoek in Oeganda geweest en vertellen over hun ervaringen daar. Er zijn ook een paar gasten uit Oeganda die vertellen over hun leven. De bijeenkomst startte met zang en dans in de gemeenschapsruimte van de school, waarna alle klassen nog afzonderlijk bezocht werden zodat elk kind zijn vragen of opmerkingen kwijt kon. De kinderen van de St. Jozefschool waren al enthousiast aan het inzamelen maar na dit bezoek is dat nog eens aangewakkerd.

Met de flessenactie probeert Vastenactie het Guiness Book of Records te bereiken! Tijdens een groot, landelijk evenement op 15 maart, wil de Vastenactie samen met enkele kinderen van de deelnemende scholen de langste rij flessen ooit neerzetten. Er zullen vier kinderen van de St. Jozefschool hierbij hun school vertegenwoordigen. 

Scholentour Vastenactie St. Jozefschool