DorpsTV Achterveld terug op TV

DorpsTV Achterveld is weer te zien op televisie. Vanaf 1 december kunnen abonnees van Telfort-glasvezel (voorheen XMS) de filmpjes bekijken via het menu van het glasvezelkastje.

Afgelopen zomer verdween DorpsTV Achterveld onverwacht als tv-kanaal. Dat leverde veel reacties op; nogal wat kijkers misten het lokale nieuws van verenigingen en dorpsgebeurtenissen.
Het wegvallen van het tv-kanaal kwam door een leverancier die een hogere prijs vroeg voor de doorgifte van het signaal. Het bleek niet mogelijk tegen die hogere kosten nog langer uit te zenden op televisie.

Samen met Glashart Media en Telfort is gezocht naar een manier om de kijkers weer filmpjes via televisie te kunnen bieden. Dat is gelukt met een nieuwe manier van doorgifte: Simpel Video on Demand, kortweg SimpelVoD of VoD genoemd. VoD lijkt op ‘uitzending gemist’ waarbij kijkers via het menu van hun glasvezelkastje kunnen kiezen – onder de optie ‘Leusden’ – voor DorpsTV Achterveld.

VoD heeft veel voordelen die op het tv-kanaal eerder ontbraken. Een groot voordeel voor de kijker is dat op ieder gewenst moment zelf gekozen kan worden welk item gekeken wordt. Een optie die eerder niet mogelijk was en waarbij de kijker voor het actuele nieuws altijd moest wachten tot de uitzending in z’n geheel werd herhaald. VoD wordt alleen digitaal aangeboden en kent geen analoge versie maar is wel beschikbaar in het standaard digitale pakket. Naast in Achterveld ook in Leusden en delen van de gemeente Amersfoort. En het is helemaal gratis!

Naast VoD heeft DorpsTV Achterveld ook de diensten via internet en sociale media vernieuwd. Via internet zijn nu op je smartphone, je iPad, je laptop of je PC ook alle filmpjes te bekijken. De website van Achterveld.NET is nu speciaal aangepast voor mobiel gebruik.
Diverse diensten van Achterveld.Net zijn samengevoegd met de activiteiten van dorpstelevisie. Zo is de dorpsagenda rechtstreeks oproepbaar en kan iedereen zelf nu activiteiten toevoegen. Een centrale activiteitenagenda voor iedereen is daarmee definitief beschikbaar voor Achterveld.

Filmpjes of andere leuke items kunnen natuurlijk nog steeds worden ingezonden: www.dorpstv.achterveld.net